Lokacije: Ajdovščina, Bled, Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Novo mesto, Škofja Loka
040 750 345
akademija@perpetuumjazzile.si

Mojca Rusjan

Mojca Rusjan prihaja iz okolice Nove Gorice, natančneje iz Renč. Po izobrazbi je sicer diplomirana ekonomistka, vendar je glasba tista, ki jo spremlja že od malih nog. V glasbeni šoli v Novi Gorici je zaključila 6 let klavirja, 2 leti orgel in nato 6 let klasičnega petja pri prof. Vladimirju Čadežu. Doma je vedno rada prepevala tudi zabavno/pop glasbo, zato se je l. 2015 odločila, da se prijavi na našo avdicijo. Sama pravi, da ji Perpetuum Jazzile ne predstavlja samo veselja, ampak ji daje tudi ogromno znanja, kar je še bolj pripomoglo k njeni želji po raziskovanju učenja vokalne tehnike.

Vzporedno z obiskovanjem naših vaj je 3 leta obiskovala individualne ure petja pri prof. Maji Bevc, sedaj pa teče 2. leto kar se redno udeležuje individualnih vaj pri Barbari Camilli Tanze, kjer poleg vokalne tehnike pridobiva veliko znanja o dihalni koordinaciji. V tem času se je udeležila vokalno gibalne delavnice pod vodstvom Saša Vollmaierja, delavnice nege glasu pri Nataši Nahtigal, pri kateri se tudi izobražuje v spletnem tečaju za pevce. Mojca se prav tako udeležuje raznih prireditev, dogodkov, itd., kjer večkrat nastopi kot solistka. Njena zadnja dva večja nastopa sta bila v sodelovanju z Big bandom Nova na Robinovi zabavi v Novi Gorici in koncert 25. decembra v Ljubljani na Novem trgu. Kot solistka pa nastopa tudi na koncertih v naši vokalni skupini Perpetuum Jazzile.

Kot smo pa že prej omenili, so jo dosedanje izkušnje vključno s tem, da je do izpred par let nazaj imela precejšnje težave z glasilkami, pripeljale do tega, da je začela raziskovati svoj glas, zgradbo našega pevskega inštrumenta in dejavnike, ki na naš glas vplivajo. Skupaj s tem je rasla tudi ljubezen do poučevanja petja, pevske tehnike in seveda do pomoči vsem, ki bi si želeli kaj novega na tem področju naučiti. Tako je s septembrom pričela s poučevanjem petja na Šoli glasbe in umetnosti Ozlinka in poučevanja preko naše Akademije Perpetuum Jazzile.