Lokacije: Ajdovščina, Bled, Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Novo mesto, Škofja Loka
040 750 345
akademija@perpetuumjazzile.si

Žiga Jan Krese

Glasba ga spremlja že vse življenje. Nižjo glasbeno šolo je opravljal na glasbeni šoli v Tržiču iz predmeta trobente, kasneje pa se je poleg gimnazije v Kranju vpisal tudi na Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani iz predmeta trobenta.

Že v gimnazijskih letih je veliko nastopal v orkestrih in že takrat igral v različnih koncertnih dvoranah kot so Slovenska filharmonija, Cankarjev dom, Križanke in druge.

Njegovo življenje pa je tudi zelo zaznamovala strast do petja. Svojo profesionalno glasbeno pot je začel na avstrijskem jazz konzervatoriju v Celovcu, smer jazz petje, pri priznani učiteljici petja Caroline De Rooij, svoje pevsko znanje pa je izpopolnjeval tudi pri mnogih priznanih učiteljih petja, kot so Barbara Tišler, Maja Bevc, Kristjan Virtič, Nataša Nahtigal in Edita Garčević Koželj.

Skupini Perpetuum Jazzile se je pridružil leta 2013 in tam ustvarja, poje in deluje neprekinjeno.

Leta  2013 je bil izbran kot najboljši pevec na glasbenem natečaju 5tahudih in zapel v nabito polnih Križankah z eno najbolj uspešnih slovenskih rock skupin Big Foot Mama, s katero je sodeloval tudi kasneje. Na svoji samostojni glasbeni karieri je sodeloval z enimi največjih glasbenih imen kot so Modrijani, Tilen Lotrič, Žan Serčič in drugi, se uveljavil kot backvokalist na izboru EMA za pesem Evrovizije, ogreval publiko pred nastopi Jana Plestenjaka, Challe Saleta in drugih, s svojo avtorsko glasbeno skupino Iskreni Kreteni pa je nastopil kot predskupina mnogim slovenskim glasbenim skupinam kot so Siddharta, Tabu, Mi2, Big Foot Mama, Peter Lovšin, Crvena jabuka in drugi.

Na svoji glasbeni poti veliko ustvarja in piše svoje avtorske glasbe. Napisal in izdal je že veliko svojih besedil in pesmi ter se uvrstil na mnoge slovenske glasbene lestvice in radijske postaje.

Leta 2019 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz smeri glasbena pedagogika, trenutno pa zaključuje magisterij. Poleg študija veliko poučuje (petje, kitara, vokal), igra veliko inštrumentov (klavir, kitara, trobenta, bas, bobni, …), koncertira in ustvarja.